Elemek

Thermo-burok elemek
Hívjon most!

B-block

EPS falazóelem, 100Kpa teherbírással, 1200x600x350mm

250-350mm vastagságban kapható grafitos formahabosított EPS homlokzati szigetelő elem.

B-panel

EPS alaplemez, 200KPa teherbírással, 1200x600x100mm

Magas grafit tartalmú, 20 cm vastag formahabosított EPS lábazati hőszigetelő elem. Minimum 200 KPAS nyomószilárdsággal rendelkezik.

HB500

Hőhídmegszakító blokk

Külső nyílászárók hőhídmentes beépítéséhez használható. A blokk két fő részből és a közötte lévő hőszigetelőből áll.

A blokk külső fém palástjához mentes szárral kapcsolódik az épület vasbeton padló lemeze. A belső fém hüvelyen elhelyezett menetes anyához rögzíthetjük a bejárati ajtó küszöböt. A külső fém palást és a belső fém hüvely extra magas nyomószilárdságú EPS hőszigetelővel van elválasztva. Így létrejön egy hőhídmentes merev kapcsolódás a bejárati ajtó és a vasbeton padlólemez között. A beépítendő blokkok száma függ az ajtó nagyságától, de minimum 2 db szükséges. A bejárati ajtó és az ablak rögzítését a hőszigetelőbe gyárilag beépített "C" profilok biztosítják.

A blokk külső fém palástjához mentes szárral kapcsolódik az épület vasbeton padló lemeze. A belső fém hüvelyen elhelyezett menetes anyához rögzíthetjük a bejárati ajtó küszöböt. A külső fém palást és a belső fém hüvely extra magas nyomószilárdságú EPS hőszigetelővel van elválasztva. Így létrejön egy hőhídmentes merev kapcsolódás a bejárati ajtó és a vasbeton padlólemez között. A beépítendő blokkok száma függ az ajtó nagyságától, de minimum 2 db szükséges. A bejárati ajtó és az ablak rögzítését a hőszigetelőbe gyárilag beépített "C" profilok biztosítják.

HB500 részletes tájékoztató

BV500

Hőhídmentes anker-dübel

Feladata, hogy hőhídmentes, merev de mégis flexibilis kapcsolatot létesítse az épület belső szerkezetet (fal, koszorú, födém) és a tető rögzítését szolgáló építőelem (pl. szelemen) között.

Felhasználási területei:
-Sima vagy zöldtető építésénél a koszorú vagy a födémen keresztül bármi rögzíthető (pl: napelem, napkollektor rögzítő szerkezet)
-Falsíkra terasztartó
-Napellenző redő, előtető stb.

BV500 részletes tájékoztató

Premium TB

EPS homlokzati hőszigetelés

Hőszigetelés mesterfokon Premium TB rendszerrel

A Premium TB rendszer egy új koncepción alapuló megoldás höhídmentes homlokzati höszigeteléshez. A rendszer lényegesen eltér a jelenleg alkalmazott rendszerektől. A legjelentősebb eltérés a szerelési sorrenden alapul:
- először dübelezzünk, majd utána ragasztunk.
HOGYAN? No, ez az. Itt a megoldás:
A megoldás a Premium TB hőszigetelő rendszer alkalmazása
Előnyei:
- kitűnő dübelezési rendszer, a dübelek fémből készülnek, nagy a terhelhetőségük.
- Biztonságos a dübel falba való csatlakozása.
- Könnyen pozicionálható a hőszigetelő tábla
- Gyors és egyszerű a szerelés

A Premium TB rendszer elemei:
1. Formahabosított EPS hőszigetelő tábla, lépcsős élképzéssel és sülyesztett dübel fészkekkel, átmenő központi furatokkal. A tábla alapanyaga lehet a szokásos fehér EPS, grafit tartalmú EPS, színes, vízlepergető anyaggal bevont EPS, lábazati hőszigetelés. Tábla méret 1200x600x80-300mm. A tábla felülete körkörös labirintus (max 1mm) kivitelű
2. Állítható rögzítő dübel. Nagy teherbírású, rozsdamentes fémből készül. Három részből áll: a menetes szárból, tányérból és a rögzítő anyákból. A menetes szár max 6mm átmérőjű, mindkét végén menettel ellátva, tábla vastagsághoz gyártva. A tányér rozsdamentes, max 1mm vastagságú, 80mm átmérőjű korong, a közepén egy max 6mm átmérőjű furattal a menetes szár illesztésére, és egy injektáló furattal. Rögzítő anyákkal a menetes szár és a tányér összeszereléséhez.
3. A beütő dübel egy nagy teherbírású, 6mm átmérőjű menetes szár fogadására alkalmas, min. 50mm hosszúságú műanyag dübel.
4. hőhídmegszakító – lezáró EPS korong a süllyesztett dübelfészek lezárásához.

A Premium TB rendszer előnyei:
Kiváló minőségű homlokzati hőszigetelés létrehozása
hőhídmentes szerelés
biztonságos, nagy teherbírású dübelezés
biztonságos, gyors ragasztás
Gyors és egyszerű szerelés, kivitelezőbarát technológia
Költségcsökkentő

A rendszer létrehozásának legfőbb célkitűzése az előzőleg felsorolt előnyök mellett a kivitelező szakemberek maximális ragaszkodása a Premium TB rendszerhez.

A Premium TB rendszer ragasztóanyaga poliuretán ragasztó, de ragasztható más oldószermentes ragasztóval is. Kihasználva a PU ragasztó hatalmas előnyét a cementbázisú ragasztóval szemben a továbbiakban erre koncentrálunk.

Mivel a folyamat a beütő dübelek behelyezésével kezdődik, a szerelő egyértelműen látja a falba fúrt fogadó lyukat, mielőtt beüti a dübelt, ha szükséges használhat kétkomponensű ragasztót a dübel rögzítésére. Nagyon fontos, hogy a beütődübelek tökéletesen illeszkedjenek a falba. Ez már fél siker!

Az állítható rögzítő dübel legfontosabb funkciója a nagy teherbírású biztonságos rögzítés, ezért készül fémből. A rögzítő dübel menetes szára roppant könnyen és egyszerűen behajtható a beütődübelbe, ahol kiválóan kapaszkodik. Az állítható rögzítő dübellel tökéletesen pozicionálhatjuk az EPS táblát a mentes szár ki illetve befelé hajtásával.

A kivitelező szakember az úgynevezett száraz szerelést viszonylag gyorsan és egyszerűen elvégezheti.

A száraz szerelés után az injektáló nyíláson keresztül a félig bedugott műanyag csövön keresztül beinjektáljuk a PU ragasztót. Az injektálandó ragasztó mennyisége függ a fal egyenlőtlenségétől és a kívánt ragasztási felülettől. Az injektálási idő 1-3 mp. A leírt módszerrel optimalizálható a felhasznált ragasztó mennyisége: 800ml PU ragasztó 7-10m2 felületre. A PU ragasztó duzzadása lassan kitölti a fal és az EPS tábla közötti pozícionálandó részt, valamint elősegíti a dübelek körüli támaszték tökéletes kialakulását.
A ragasztó injektálását célszerű folyamatosan a már száraz szereléssel felszerelt táblákon végezni.
Az EPS táblákat ezután, finombeállításnak vetjük alá, vízmérték, zsinór felhasználásával, az állítható rögzítő dűbeleken elhelyezett csavaranya segítségével. Az állítást célszerű a tábla közepén elhelyezett dűbellel kezdeni. A finombeállítás 10-15 percig végezhető a hab megszilárdulásáig.

Premium TB szerelése képekkel

Premium TB Special

Hőszigetelő EPS tábla

A hőszigetelő tábla EPS anyagból készül, formahabosítással. Az anyaga lehet fehér klasszikus hungarocell, grafittartalmú hungarocell, vagy vízszigetelő (lábazati) pl. kék, zöld színű hungarocell

Nyomószilárdsága 70kPas – 200kPas
A tábla vastagsága 8cm-től 50cm-ig terjedhet.
Táblaméret 1200x600x(80 – 500)

Hőszigetelés mesterfokon PREMIUM TB SPECIAL rendszerrel

A PREMIUM TB SPECIAL rendszer egy új koncepción alapuló megoldás hőhídmentes homlokzati hőszigeteléshez. A rendszer lényegesen eltér a jelenleg alkalmazott rendszerektől. A legjelentősebb eltérés a szerelés sorrenden alapul:
- először dübelezzünk, majd utána ragasztunk.

HOGYAN? No, ez az. Itt a megoldás:

A megoldás a PREMIUM TB SPECIAL rendszer alkalmazása

Előnyei:

1. Kitűnő dübelezési rendszer, a dübelek fémből készülnek, nagy a terhelhetősége
2. Biztonságos a dübel falba való csatlakoztatása
3. Könnyen pozícionálható a hőszigetelő tábla
4. Gyors és egyszerű a szerelés, ragasztás
5. Kiváló minőségű homlokzati hőszigetelés létrehozása
6. Hőhídmentes szerelés
7. biztonságos, nagy teherbírású dübelezés
8. költségcsökkentő

A PREMIUM TB SPECIAL ragasztóanyaga MAPETHERM Ragasztótapasz.

PREMIUM TB SPECIAL
Expandált polisztirol hőszigetelő rendszer képes szerelési összeállítása

MOTTÓ: Előbb dübelezz, utána ragassz!!

A PREMIUM TB SPECIAL hőszigetelő tábla fejlesztésének a főbb célkitűzései:
A rendszer létrehozásának legfőbb célkitűzése az előzőleg felsorolt előnyök mellett a kivitelező szakemberek maximális ragaszkodása a Premium TB Special - hoz.

Mint látjuk a dübelek elhelyezése rejtett – hő hídmentes kivitelű. A táblába min. három „V” alakú horony van gyárilag kialakítva, melynek a mérete a tábla vastagságától függően változtatható. Vastagabb tábla mélyebb horony és fordítva.

Pár szó a dübelről:

A dübel kiválasztása egyszerű feladat, társaságunk minden esetben rozsdamentes, tőcsavart javasol, tehát fém, nagy teherbírású csavart. Kézenfekvő a már meglévő, roppant könnyen és olcsón beszerezhető Reisser csavar, különböző méretben ráadásul rozsdamentes kivitelben is kapható. A fémcsavart a furatba fejjel befelé, módon helyezzük el a maximális kapaszkodás elérése céljából. A fémcsavar hosszának a kiválasztásánál figyelembe kell venni a falba való süllyesztés min. 50mm mélységét, valamint a „V” horony mélységének a teljes átfedését. Mivel a fémcsavar hegyes kivitelű, hosszabb fémcsavar is elhelyezhető, mert a tábla felhelyezése folyamán könnyen rászúrható a fémcsavarokra. A fémcsavarok – dübelek helyét falon az előre megrajzolt vertikális vonalon szabadon határozhatjuk meg. A fémcsavarok – dübelek száma min. 6db, max. 9db javasolt, kiválasztásuk mindig a terhelés függvényében történjen. Nem ajánlott 5mm alatti csavarátmérő használata.

A ragasztóanyagról és a ragasztásról:

A ragasztóanyag cementkötésű MAPETHERM Ragasztótapasz. A ragasztás teljes mértékben úgy történik, mint a klasszikus jól bevált pont-peremragasztás. A különbség a „V” hornyok feltöltése MAPETHERM Ragasztótapasszal, amely részét képezi a perem ragasztásnak. A hornyokba megszilárdult ragasztó és a 9db fém dübellel maximális garancia a tökéletes rögzítéshez és ragasztáshoz. A Premium TB Special kimondottan nagy előnyökkel bír a vastagabb 12, 15, 18, 20, 25sm vastagságú hőszigetelő táblák elhelyezésekor.
- Tökéletes dübelezés
- Nagy teherbírás
- Hő hídmentes kivitel
- Költségcsökkentés

Ezt mondták a kivitelezők a rendszerről:

"Egyszerű és gyors táblaszerelés, dübelezés és beállítás"
"Egyszerű és gyors ragasztás"
"Hő hídmentes illesztések"
"Matrac effektus megszüntetése"
"Biztonságos dübelezés"
"Csökken a kivitelezési költség"

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy valóban prémium minőségű termék.

!!! Szabadalmi oltalommal védett termék !!!

Premium TB Special szerelése képekkel